Traject training Kinderen

Voor de individuele en groepstrainingen wordt eenzelfde traject gevolgd. Dit geldt overigens ook voor trainingen die op scholen verzorgd worden.

Aanmelden

Wanneer je denkt dat de "sta sterk" training iets voor jou is kun je je bij mij aanmelden. Dat doe je  telefonisch of via de mail. Daarop volgt een eerste kennismakingsgesprek met jou en je ouders. Neem dan het ingevulde aanmeldingsformulier mee. We zoeken samen naar een trainingsvorm die past bij jou. Dat kan zijn individueel of in een groepje. De meeste trainingen zullen negen keer plaats vinden, individuele trainingen vaak minder. Uiteraard verloopt de aanmelding bij scholen iets anders. De aanmelding zal daar in overleg met de leerkracht gebeuren. Vanaf het moment dat duidelijk is dat een training gevolgd gaat worden is de rest van het traject gelijk.

Bijeenkomsten

Na de intake volgen er vijf trainingen van 60 minuten, op een afgesproken tijdstip. Wat doe je nou zoal op die trainingen? Dat wil ik je heel graag vertellen tijdens het intake/ kennismakingsgesprek. Als training vijf geweest is, volgt er weer een tussenbijeenkomst voor uitsluitend de ouders. Hierin kunnen ouders ervaringen en verwachtingen delen met elkaar. Ook bij individuele trainingen is er een tussenbijeenkomst waarbij de ouders worden uitgenodigd met hetzelfde doel: ervaringen en verwachtigen delen. De trainingen zijn altijd in Buro Happy. Je zal niet veel stil zitten en praten maar vooral veel spelletjes en oefeningen doen! Na de ouderbijeenkomst volgen weer vier trainingen en tenslotte de laatste bijeenkomst met de ouders, waarin je een certificaat ontvangt. Dat is natuurlijk een feest met wat lekkers en wat drinken!

Contact tijdens de training

Contact verloopt middels een boekje. In dit werkboek staan de lessen beschreven en verder je persoonlijke invulling. Ouders, leerkrachten en ik zullen er ook in schrijven. Heb je behoefte aan privacy kun je ook een privéschriftje maken. Het boekje is voor jezelf. Na de training mag je het houden. Dit is handig als je later nog een keertje terug wilt kijken hoe het in de training ging en misschien wil je sommige oefeningen nog een keertje zelf proberen

Evaluatie

Tijdens de laatste bijeenkomst wordt de ouders gevraagd om een evaluatieformulier in te vullen. Hierop kan aangegeven worden wat er goed ging tijdens de training, welke resultaten er bij de kinderen zijn gezien en wat er voor verbeteringen mogelijk zijn aan de training. Omdat de trainingen veelal maatwerk zijn, wordt er veel waarde gehecht aan de evaluaties. Zoals je ziet worden ouders heel erg betrokken worden bij de training. Het is heel belangrijk dat ouders meewerken. Sterker nog: de kans van slagen is veel groter wanneer de ouders meedoen. Ook zij worden dus aan het werk gezet!