Prijs: €5,95

Eventuele bezorgkosten: € 2,95

 


Samenvatting
 

 

“Het is weer zover: Bram en Stefan zijn vos en luipaard. Al grommend gaan ze over het schoolplein en ik, juffrouw van groep 1-2, mag ze één voor één aaien. Ze zijn namelijk niet gevaarlijk en lekker zacht.

Even later zie ik vanuit mijn ooghoek dat Bram en Stefan een nieuw wen-kleutertje besluipen en vangen. Er wordt geknabbeld aan zijn armen en ook uit rug worden stukken vlees gehapt. Arm wen-kleutertje staat er met een verdrietig gezichtje bij maar doet niks. Het gegrom en gesnuif is op afstand te horen. Het kleine kleutertje laat zich beteuterd verslinden.

Tijd voor superjuf om hem te gaan redden uit de harige klauwen van Stefan en Bram.”

18 jaar werkte Annelies als juffrouw op een basisschool in Dordrecht in groep 1 t/m 8. Naast leerkracht was zij ook vertrouwenspersoon en weerbaarheidstrainer.

Dit boekje is een bundel van de columns die ze schreef tussen 2006 en 2016 voor het personeelsmagazine van het Dordtse scholen bestuur H3O. Columns over de combi ouderschap/ onderwijs.

 

Tegenwoordig werkt Annelies uitsluitend als weerbaarheidstrainer op basisscholen en in haar eigen buro voor weerbaarheid: www.burohappy.nl